Samppanja­illallinen

Samppanjaillallinen!

Tapahtuma huipentuu kuuden ruokalajin samppanjaillalliseen klo 19.00, 20.00, 21.00 alkaen. Illallinen koostuu CT-Ravintoloiden (Tårget, NOOA, Hügge, Fontana ja di Trevi) keittiömestareiden suunnittelemista annoksista.

Hinta juomineen 130€.

(Huom! Messujen sisäänpääsylippu ei sisälly illallisen hintaan).

Tuttuun tapaan samppanjaedustajat esittelevät ruoan kanssa tarjottavat samppanjat.

Menu

Julkaistaan pian!

Tårget | Akseli Mäki
Palmer & co Blanc de Blanc
Lohta ja fenkolia (L, G)

˙˙˙

Hügge | Jutta Siuttila
De Sousa Grand Cru Blanc de Blancs Champagne Brut
Burrataa ja mangoa (G)

˙˙˙

di Trevi | Eetu Linsamo
Champagne Francis Orban Brut Reserve 
Tartar ja Manchego (L, G)
Fontanan juurileipää ja kirnuvoita (L)

˙˙˙

NOOA | Sebastian Koski
Dom Perignon 2008 
Turskaa ja hummerilientä (L, G)

˙˙˙

Tårget | Sami Koivisto
Pol Roger Vintage 2012 Rose
Ankkaa ja appelsiinia (L)

˙˙˙

Fontana | Iina-Maija Frantti
Lanson Ivory 
Sitruunatartaletti ja passionjäätelöä (L)

Illallisen samppanjat

Palmer & co Blanc de Blanc

100-prosenttisesti Chardonnaysta valmistettu Blanc de Blancs Magnum on Palmerin lippulaiva ja sen ympärille tiivistyy talon tyyli. Rypäleet ovat peräisin Montagne de Reimsin arvostetuista, Chardonnayn viljelyyn keskittyneistä Premier Cru -kylistä. Tyyli on pikemminkin mineraalinen kuin teräksisen hapokas ja kermainen kuin sitruksinen.

De Sousa Grand Cru Blanc de Blancs Champagne Brut

Tämän 100-prosenttisen Chardonnayn rypäleet tulevat Côte des Blancsin alueen sydämestä, Avizen Grand Cru tarhoilta. Kuiva, keltaluumuinen, kypsän verigreippinen, mineraalinen ja tyylikäs samppanja on yksi harvoista biodynaamisesti tuotetuista samppanjoista.

Champagne Francis Orban Brut Reserve

Champagne Francis Orban Brut Reserve on raikas, hedelmäinen ja tyylikäs samppanja 100 % Meunier-rypäleestä. Loistava kombinaatiota kevyttä raikkautta ja hedelmäistä runsautta. Maussa hiukan appelsiininkuorta sekä mausteisuutta ja kaikki päättyä raikkaaseen ja maukkaan loppumakuun. Mainio ruokasamppanja!

Dom Pérignon 2008

2008 vuoden Dom Pérignon on parhaimpia vuosikertoja 100 vuoteen. Tuoksu on moniulotteinen ja sitruksisen raikas. Maku on pitkä ja aukenee hitaasti, mutta auettuaan tuoksu ja maku ovat täydellisessä harmoniassa keskenään. Tasapainoinen ja tyylikäs samppanja, jolla on vielä paljon potentiaalia kehittyä.

Pol Roger Vintage 2012 Rose

”Väri on kaunis, vaaleanpunainen. Tuoksu on runsas. Siitä löytyy kypsää punaista marjaa, kuten ahomansikkaa ja vadelmaa. Maku on erittäin moniulotteinen siinä aistii kuivattua hedelmää, kuten aprikoosia. Sitä tukee miellyttävä yrttisyys, joka tuo viiniin keveyttä.

Pol Roger valmistaa vuosikertasamppanjoita vain parhaimpina vuosina. Rypäleet tähän viiniin tulevat 20:ltä eri Grand Cru ja Premier Cru-tarhalta, Bouzyn ja Montagne Reimsin alueilta. 15 % sekoitteen viinistä on kuohumatonta punaista Pinot Noirista valmistettua viiniä. Siitä saadaan Pol Roger Rosén kaunis vaaleanpunainen väri.

Pol Roger uskoo käsityöhön sekä perinteisiin ja tästä syystä heillä on töissä kellareissaan neljä “remueursia” eli pullojen tanssittajaa, jotka pyörittävät kypsyviä samppanjapulloja päivittäin!”

Lanson Ivory

Lanson Ivory Label on upea, kypsän hedelmäinen demi-sec samppanja (sokeri 40 g/l), jonka aromeissa voi aistia kypsää omenaa, kanelia ja hunajaa.

Uskollisena Lansonin tyylille, päärypäleenä on voimakkuutta ja eleganssia antava Pinot Noir (50 %) ja samppanjaa on kypsytetty hiivasakan päällä vähintään neljä vuotta.