Samppanja­illallinen

Samppanjaillallinen!

Tapahtuma huipentuu kuuden ruokalajin samppanjaillalliseen klo 19.00, 20.00 ja 21.00 alkaen. Illallinen koostuu CT-Ravintoloiden (mm. Tårget, NOOA ja NOBI) keittiömestareiden suunnittelemista annoksista.

Hinta juomineen 149€.

(Huom! Messujen sisäänpääsylippu ei sisälly illallisen hintaan).

Tuttuun tapaan samppanjaedustajat esittelevät ruoan kanssa tarjottavat samppanjat.

Menu

Tårget
Snacks

Tartar kotimaisesta naudasta ja briossia
Rapu arancini ja rakuunakreemiä
Benella kirjolohta ja fenkolia

Champagne Pommery Brut Royal Jeroboam

˙˙˙
Hügge

Tomaattitartar, avokadokreemiä ja merileväkaviaaria

Gosset Grand Rosé Brut

˙˙˙

di Trevi

Sokerisuolattua siikaa, mojo verdeä ja rapeaa sipulia

De Sousa Grand Cru Blanc de Blancs Champagne Brut

˙˙˙

NOOA

Turskaa, soijassa marinoitua kirjolohenmätiä ja hummerikastiketta

Dom Pérignon 2012

˙˙˙

Agnes

Vasikan sisäfileetä, parsaa ja karhunlaukkakastiketta

Champagne Palmer & Co Rosé Solera Magnum

˙˙˙

NOBI

Mantelikakkua, yuzukreemiä ja kookosjäätelöä

Lanson Ivory 

Illallisen samppanjat

Champagne Pommery Brut Royal Jeroboam

Pommeryn tyyli on kaiken kaikkiaan hyvin raikas ja feminiininen. Useimmat talon samppanjat ovat tyyliltään hedelmäisiä, ja erinomaisia nimen omaan sellaisenaan. Ne sopivat myös aperitiiveiksi ja alkuruokien seuraan. 

Gosset Grand Rosé Brut

Gosset Grand Roséta kypsytetään vähintään kolme vuotta Samppanjan alueen vanhimman viinitilan kellareissa. Raikkaan hedelmäisessä ja tasapainoisen hapokkaassa maussa voi aistia metsämansikkaa ja kermaisuutta.

De Sousa Grand Cru Blanc de Blancs Champagne Brut

Tämän 100-prosenttisen Chardonnayn rypäleet tulevat Côte des Blancsin alueen sydämestä, Avizen Grand Cru tarhoilta. Kuiva, keltaluumuinen, kypsän verigreippinen, mineraalinen ja tyylikäs samppanja on yksi harvoista biodynaamisesti tuotetuista samppanjoista.

Dom Pérignon 2012

2012 vuoden Dom Pérignon on parhaimpia vuosikertoja 100 vuoteen. Tuoksu on moniulotteinen ja sitruksisen raikas. Maku on pitkä ja aukenee hitaasti, mutta auettuaan tuoksu ja maku ovat täydellisessä harmoniassa keskenään. Tasapainoinen ja tyylikäs samppanja, jolla on vielä paljon potentiaalia kehittyä.

Champagne Palmer & Co Rosé Solera Magnum

Champagne Palmerin Rose Solera Magnum on ulkonäöltään romanttinen roseesamppanja, joka valmistetaan lisäämällä non-vintage samppanjaan 8 % Bourgogne -tyylistä tammitynnyri kypsytettyä Pinot Noir -punaviiniä. Palmerin Rosé Solera Magnumia on kypsytetty vähintään 6 vuotta sakkansa päällä.

Lanson Ivory

Lanson Ivory Label on upea, kypsän hedelmäinen demi-sec samppanja (sokeri 40 g/l), jonka aromeissa voi aistia kypsää omenaa, kanelia ja hunajaa.

Uskollisena Lansonin tyylille, päärypäleenä on voimakkuutta ja eleganssia antava Pinot Noir (50 %) ja samppanjaa on kypsytetty hiivasakan päällä vähintään neljä vuotta.